search

E ceva comun să confuzi o alergie alimentară la câini cu o intoleranță, pentru că ambele au aceleași simptome, deși sunt două probleme foarte diferite.

Alergii alimentare la câini

Alergia este un răspuns al sistemului imunitar. La ingerarea unor alimente specifice, organismul nu funcționează corect și confundă nutrientul cu un invadator, motiv pentru care reacționează într-un mod defensiv.

În mod normal, o alergie la câini se manifestă prin piele și blană. Motivul este că sistemul imunitar trimite semnale că ceva nu e în regulă. Principalele semne ale unei alergii ar putea fi: puncte fierbinți pe piele, mâncărimi frecvente, nevoie de a-și linge lăbuțele încontinuu și/sau căderea blănii. Dacă observi aceste simptome la prietenul tău patruped, o vizită la medicul veterinar, singurul care poate stabili în mod corect un tratament pentru alergii la câini, este imperativă.

Intoleranțe alimentare la câini

Intoleranța alimentară este inabilitatea de a digera anumite alimente sau anumite substanțe nutritive fără efecte adverse serioase asupra sănătății. Însă intoleranțele alimentare nu provoacă răspunsul sistemului imunitar, spre deosebire de alergii.

Pe de altă parte, intoleranțele se manifestă de obicei prin probleme ale sistemului gastrointestinal, cum ar fi diareea, dereglări la stomac, flatulență excesivă.
În orice caz, este recomandată vizita la medicul veterinar, dacă oricare dintre aceste simptome apar. Doar un profesionist poate determina diagnosticul și următorii pași.

Cum prevenim alergiile

Majoritatea cazurilor de alergii alimentare la câini sunt cauzate de ingerarea unui anumit tip de proteină. De aceea, un mod direct de a reduce șansele unei reacții alergice este alegerea hranei cu număr limitat de ingrediente și, implicit, potențiali alergeni.

Este de preferat să dai hrană naturală unui câine care suferă de alergii, pentru că substanțele artificiale cresc severitatea alergiilor.

NUTRO™ Limited Ingredient™ este o hrană sănătoasă pentru câini, naturală și cu număr limitat de ingrediente, petnru a reduce șansele apariției alergiilor. Conține proteine animale dintr-o singură sursă (miel sau vițel).

Care este hrana naturală pentru câini?

Hrana naturală pentru câini este cea care a fost preparată fără adaosuri artificiale (conservanți, coloranți și arome artificiale), nici la nivel de ingrediente, nici în timpul procesării hranei. Mai precis, este acea hrană care conține doar ingrediente naturale, din surse la fel de naturale.

Pe lângă ingrediente naturale, din surse responsabile, hrana naturală pentru câini mai conține și o rețetă care respectă principiile nutriționale ale câinilor: proteină animale ca ingredient de bază, acompaniată de alte ingrediente limitate ca număr (pentru sănătatea florei intestinale) și în proporții echilibrate și potrivite pentru consumul canin.

Ce este o hrană Grain Free?

Hrana Grain Free pentru câini food este o hrană fără cereale. Dietele bazate pe hrană fără cereale pt fi foarte potrivite pentru câinii de toate tipurile, în special cei cu simptome de alergii sau intoleranțe alimentare.

În zilele noastre, câinii și lupii mențin o apropiere genetică surprinzătoare: sunt ideintici din punct de vedere genetic în proporție de 99,8% și încă este posibil să încrucișezi un câine cu un lup și să rezulte pui. Chiar și așa, a fost demonstrat că domesticirea a cauzat câteva schimbări în sistemul digestiv canin, deși preferințele sale naturale continuă să se asemene cu cele ale lupului: proteina animală este ingredientul preferat.

In 2013, revista Nature a publicat un studiu al geneticianului Erik Axelsson, de la Universitatea Uppsala din Suedia, care compară genomul a 60 de câini din 14 rase diferite cu cel al 12 lupi. Studiul a concluzionat că, din punct de vedere genetic, sistemul digestiv al câinilor are o abilitate mai mare de a descompune carbohidrații decât cel al lupilor. Acest lucru se poate explica din perspectivă evoluționistă, având în vedere că primii lupi care mai târziu au devenit câini s-au hrănit cu resturi de mâncare din așezările umane, foarte bogate în carbohidrați (cartofi, cereale, leguminoase). Iar de atunci, până în prezent, mulți câini au fost hrăniți cu resturi de la mesele noastre.

Acum, această realitate nu oprește câinii din a prefera dietele carnivore, similare cu cele ale strămoșilor lupi. Din acest punct de vedere, hrana fără cereale pentru câini este o alegere excelentă, cât timp aceasta conține proteina animală ca ingredient principal.

Beneficiile hranei Grain Free pentru câini, fără cereale

  • Alergii și intoleranțe alimentare mai puține: ca și la oameni, cerealele pot cauza intoleranțe alimentare sau alergii la câini. Hrana Grain Gree pentru câini este o alternativă fără cereale pentru câinii care suferă de aceste tipuri de probleme.
  • O dietă adaptată firii naturale a câinelui: după cum am văzut, hrana Grain Free este o altă opțiune printre dietele canine de calitate, una adaptată complet la firea naturală a câinelui. Primul ingredient în aceste tipuri de hrană este tot proteina de origine animală, baza oricărei diete canine.

Ca de obicei, o hrană Grain Free nu este garanția calității. Este indicat să verifci mereu profilul nutrițional al hranei. Prin urmare, când alegi hrana, pe lângă eticheta Grain Free, e important să vezi și compoziția hranei și proprietățile ingredientelor.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri