search

Când cumperi hrană pentru animale, probabil că observi cât de multe sortimente diferite există pe piață. La fel şi în alimentaţia câinelui – și nu se deosebesc doar prin aromă, ci sunt segmentate și în funcție de etapa din viață în care se află animalul de companie. Sortimentele de hrană pentru pui, adult și senior sunt toate gândite pentru a răspunde nevoilor câinelui tău, specifice fiecărei etape din viață.

Alimentația câinilor - Pui

Pentru că sunt în creștere și corpurile lor se schimbă zilnic, alimentația câinilor mici trebuie să fie mai bogată în substanțe nutritive decât alimentația caracteristică adulților sau seniorilor. Și gradul de activitate al juniorilor este mai mare,, ceea ce presupune un aport mai ridicat decalorii. Odată înțărcat, e important să-i oferi companionului tău patruped o hrană sănătoasă pentru câini, adaptată nevoilor puilor, pentru a fi sigur că va crește cât mai puternic.

Va trebui să-ți hrănești puiul des; ideal ar fi de trei ori pe zi până la vârsta de 6 luni, apoi de două ori pe zi când atinge vârsta de 6 luni.

Alimentația câinilor - Adulți

În perioada de mijloc a vieții, câinii au în continuare nevoie de hrană special creată pentru această etapă din viață. Dacă un câine adult mănâncă hrană pentru pui, riscă să ingereze prea multe calorii și să crească în greutate. Dacă mănâncă hrană pentru câini seniori, ar putea să nu primească aportul suficient de calorii. E important ca adulții să mănânce o hrană cu amestecul potrivit de substanțe nutritive. Hrana pentru câini NUTROTM vine într-o gamă variată de sortimente care răspund oricăror nevoi de sănătate pe care câinele tău le-ar putea avea (cum ar fi sensibilăți alimentare, probleme cu stomacul sau pielea și altele).

Alimentația câinilor - Seniori

Odată cu avansarea în vârstă, câinii devin tot mai puțin activi, iar cerințele nutriționale se schimbă. De exemplu, au nevoie de mai multe fibre pentru ca tractul digestiv să funcționeze normal și sănătos. Hrana pentru câini seniori conține mai puține calorii, dar păstrează echilibrul potrivit de substanțe nutritive pentru această etapă din viață.

La ce vârstă devine câinele tău senior? Depinde. Câinii de talie mai mică tind să trăiască mai mult, prin urmare devin seniori mai târziu decât cei de talie mare. În general, un câine este considerat senior atunci când atinge jumătate sau două treimi din speranța medie de viață a rasei sale.

Cățelele gestante sau în lactație

Pentru o cățelușă mămică poate deveni foarte solicitant să poarte pui în pântec sau să îi alăpteze. Va avea nevoie de un regim mai bogat. Cățelele gestante sau care alăptează pot fi hrănite cu o formulă destinată puiuților, pentru a primi, în această perioadă, tot ce au nevoie din punct de vedere nutrițional. Pentru a afla care este necesarul de mâncare, consultă ambalajul hranei.

 

În orice etapă din viața patrupedului, e important să-i oferi hrană sănătoasă pentru câini. Aceasta trebuie să fie de înaltă calitate, cu un echilibru potrivit de grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine și minerale.
Totodată, trebuie să ții cont că există și alimente interzise pentru câini, iar acestea nu trebuie să se regăsească niciodată în alimentanția lor (precum: alcool, cafea, ciocolată, dulciuri sau sucuri îndulcite cu zahăr). Hrana pentru câini NUTROTM poate să răspundă nevoilor de sănătate ale câinelui tău, în fiecare etapă din viața sa. Aruncă o privire peste toate produsele noastre și folosește filtrul din partea stângă pentru a găsi formula potrivită câinelui tău.

 

Bibliografie:
Puppy Food: Types, Feeding Schedule and Nutrition by Elizabeth Lee
Senior Dog Food: Meeting Aging Canines’ Nutritional Needs Needs by Katherine Kam
Does Dog Age Warrant a Change in Diet?  by VetInfo.com

 

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri