search

Mulți oameni întreabă ce legume sunt bune pentru câini. Sunt ele recomandate în dieta unui câine? Este potrivită hrana specializată pentru câini care conține astfel de ingrediente?

Legume pentru câini?

Mulți oameni se întreabă dacă leguminoasele sunt bune pentru câini, dacă aduc beneficii în alimentație sau sunt doar niște ingrediente de umplutură folosite în industrie pentru reducerea costului de producție.

Adevărul este că legumele sunt o sursă cunoscută de proteine și fibre, dar și fier, săruri minerale etc. Cu toate astea, folosite în proporții greșite, ele pot produce flatulență și pot chiar să irite mucoasa intestinală a câinilor. De aceea e important să diferențiem hrana naturală pentru câini care include legume benefice pentru dieta câinilor și să observăm proporțiile în care aceste legume sunt prezente în hrană.

Beneficiile legumelor pentru câini

Autori precum Richard Pitcarin sau Baïracli Levy, care promovează hrana naturală pentru câini, aleg să includă legumele în rețete. Dacă încă ai dubii în privința acestor ingrediente, iată o listă de beneficii pentru câini:

  1. Ca surse de proteine: Din acest punct de vedere, e limpede ce beneficii aduc legumele pentru câini. Proteinele sunt vitale pentru corpul câinelui. Sunt piese componente din mușchi, tendoane, ligamente, piele, blană etc. În plus, sunt esențiale pentru sistemul imunitar și pentru celulele de reproducere și creștere.
  2. Ca sursă de fibre:
  • Cresc volumul de hrană oferită câinelui, fără a crește foarte mult în calorii. Acest lucru îl poate ajuta să-și mențină greutatea fără a-l înfometa.
  • Oferă consistență materiilor fecale. Oricând fibrele sunt introduse în dieta canină în proporțiile corecte, acestea contribuie la defecația normală și acționează preventiv în obstrucția glandelor anale.
  • Asigură substanțele nutritive pentru bacteriile bune găzduite de intestinul lung și contribuie la îmbunătățirea procesului digestiv.

Legumele în hrana naturală pentru câini

Multe tipuri de hrană naturală pentru câini includ legume în rețete. Ca să-ți dai seama dacă sunt echilibrate și dacă legumele respective sunt bune pentru câinele tău cheia este să clarifici următoarele aspecte:

Câinii sunt animale carnivore, cu dantură și corp pregătite genetic pentru dieta bazată în principal pe carne, nu legume. Prin urmare, hrana naturală penru câine care conține legume este de calitate numai dacă respectă proporțiile acestor ingrediente.

Legumele sunt surse bune de proteine și fibre. Cea mai digerabilă hrana pentru câini include, de obicei, plantele în rețetă, ca sursă de fibre, care ajută tranzitul intestinal și favorizează un scaun de textură potrivită. Hrana naturală pentru câini care ia în calcul aceste aspecte este cea mai potrivită.

Acum știi că legumele pot fi foarte benefice pentru câinele tău. Totuși, acest lucru n-ar trebui folosit drept scuză pentru a include resturi de la masa ta în meniul câinelui tău. Cel mai indicat este să respecți echilibrul de substanțe nutritive din dieta câinelui tău și să fii foarte atent când îi oferi gustări făcute în casă. Acestea pot cauza o creștere în greutate, flatulență sau alte probleme digestive pe termen scurt și lung.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri