search

Și rasele de talie mică, și cele de talie mare au nevoie de alimentație specială, care să le susțină nevoile unice. Află ce au voie să mănânce câinii, ce cantitate de mâncare este necesară şi ce are de câștigat câinele tău dintr-o alimentație gândită special pentru el.

Rasele mini și mici

Nutriție echilibrată pentru fiecare etapă din viață

Cățeii din rasele mini și mici cresc foarte repede și ajung la maturitatea fizică totală pe la vârsta de 8 luni. Adică mult mai devreme decât în cazul raselor mai mari, care ajung la maturitatea abia pe la 18 luni.

Speranța medie de viață a câinilor din rasele mici este cu aproximativ șapte ani mai mare. În consecință, aceste rase își petrec cea mai mare parte a vieții lor ca adulți și seniori. Pentru o sănătate optimă, este recomandată să le oferim hrana corectă în funcție de etapa vieții (pui, adult și senior). Dieta în cazul raselor mici ar trebui să conțină un raport corect de proteine și grăsimi, pentru a le satisface nevoile energetice și metabolice. Toate rețetele NUTROTM destinate câinilor mici sunt create pentru a respecta aceste proporții. Citește în continuare pentru a afla ce cantitate de mâncare trebuie să mănânce câinii, dar și de ce substanțe nutritive au nevoie aceștia.

Antioxidanți

Hrana pentru rasele mici și mini ar trebui să conțină vitamina E și C și taurină. Acestea protejează celulele împotriva daunelor provocate de îmbătrânire și factorii externi și ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos.

Gust grozav

Centrul Waltham Pentru Nutriția Animăluțelor a identificat mărimea, forma și nivelul optim de hidratare ale bobițelor, precum și profilul nutritiv care este pe gustul raselor mici și mini. Cercetările arată că aceste rase sunt mai predispuse să refuze hrana și sunt mai puțin constante în cantitatea de mâncare pe care o consumă zilnic. Consecința este că stăpânii acestor rase le oferă deseori câinilor diverse mâncăruri foarte gustoase, cum ar fi resturile de la masă, care cresc posibilitatea de a întâmpina dezechilibre nutritive sau de a deveni supraponderali și mofturoși, fără a ține cont de cantitatea de mâncare pe care trebuie să o mănânce un câine în funcție de rasă

Create pentru sănătatea orală

Din cauza boticurilor mici, câinii mici și mini au deseori probleme dentare. Aproximativ 53% din câinii de talie mică și mini, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, au aglomerări de tartru dentar și în jur de 18% suferă de boli parodontale.* Bobițele noastre sunt create în așa fel încât să ajute la curățarea naturală a dinților și să reducă acumularea de placă și tartru în zona dinților.

Acizi grași omega-6 și zinc

Mulți câini mici au o predispoziție pentru afecțiunile de piele și blană, din cauza pieptănatului excesiv sau a aerului uscat de interior. Centrul Waltham Pentru Nutriția Animăluțelor a descoperit că un mix de acizi grași omega-6 și zinc reface strălucirea blănii și îmbunătățește bariera de hidratare a pielii câinilor.

Încearcă NUTROTM pentru câini de talie mică. Această hrană sănătoasă pentru câini conține niveluri de grăsime și proteine optimizate pentru patrupezii din rasele mici.

Câinii din rase mari

Nutriție echilibrată pentru fiecare etapă de viață

Precum în cazul raselelor mai mici, nevoile nutriționale ale raselor mari se schimbă odată cu vârsta. Așa că este important să oferi câinilor de rasă mare hrana corectă pentru etapa în care se află. Pentru puii din aceste rase, perioada de creștere se încheie la o vârsta mai înaintată și au nevoie de o creștere controlată pentru a preveni dezvoltările diforme.

Din cauza ritmului unic de creștere, este foarte important să le asigurăm câinilor tineri din rasele mari, cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani, o alimentație echilibrată nutritiv, fără exces caloric. Cantitatea de mâncare pentru câinele tău joacă un factor decisiv în procesul de dezvoltare armonioasă a acestuia.

Niveluri ideale de proteine și grăsimi ajută la o creștere echilibrată a puilor și la menținerea greutății în parametri ideali la câinii tineri și adulți. Proteinele naturale, de calitate, ajută la dezvoltarea corectă a musculaturii și contribuie la sănătatea digestivă. În plus, hrănirea controlată cu niveluri potrivite de calciu și fosfor este importantă pentru întărirea sistemului osos și dezvoltarea câinilor de rase mari.

Îngrijirea articulațiilor

O atenție specială trebuie acordată articulațiilor câinilor mari, având în vedere greutatea suplimentară pe care acestea o suportă zilnic. Glucozamina și condrotina din surse naturale, acizii grași omega-3 și antioxidanții din vitamina E, zincul și manganul ajută la hrănirea corectă a cartilagiilor și țesuturilor conjunctive.

Îngrijirea digestivă

Față de rasele mici, câinii din rasele mari au intestine mai permeabile și un tranzit digestiv mai rapid, ceea ce conduce la creșterea în umiditate a materiei fecale, rezultând astfel în scaune moi. Un echilibru corect de fibre din surse naturale este vital pentru menținerea sănătății digestive și a materiilor fecale la rasele mari. În plus, proteinele ușor digerabile limitează cantitatea de proteină nedigerată care ajunge în intestinele mari.

Încearcă Hrana pentru rase mari de la NUTROTM . Această hrană sănătoasă pentru câini conține niveluri de grăsime și proteine optimizate pentru patrupezii din rasele mari.

The Waltham Centre for Pet Nutrition
* Data on file at The NUTRO™ Company, 2011

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri