search

Paraziții intestinali la câini reprezintă un risc și pentru sănătatea oamenilor care trăiesc cu ei. Există viermi intestinali specifici câinilor care se transmit și la om, precum viermii inelați (o parte din aceștia), care reprezintă un risc major pentru sănătatea câinilor. Pentru a evita contagierea și efectele negative asociate, este important să știm căile de transmitere, metodele de prevenție dar şi cum să procedăm pentru a asigura o deparazitare internă corectă câinelui.

Simptomele infecției cu viermi la câini

Principalele simptome care ne pot face să suspectăm infecția cu paraziți intestinali la câinele nostru sunt următoarele:
1. Diaree persistentă
2. Slăbirea
3. Voma
4. Pierderea luciului blănii și a pielii
5. Anemia
6. Viermișorii la căței (pui) pot cauza umflarea abdomenului, deși restul corpului este slab.

Tipuri de viermi

Paraziții intestinali ai câinilor sunt organisme vii care se hrănesc din alte ființe vii. În acest caz, câinele nostru. E important să facem diferența dintre viermii rotunzi și cei plați, pentru că stilurile lor de viață sunt diferite și nu răspund în același fel la tratamente.

Cele mai comune tipuri de viermi la câini pot lua două forme:
1. Viermi rotunzi – nematode. Arată ca niște spaghete mai scurte. Nu sunt toți ușor de identificat cu ochiul liber (trichuris, de exemplu, sunt foarte subțiri).
2. Viermii plați – cestode sau tenie. Arată ca niște panglici mici și plate.

Ambele tipuri de paraziți intestinali pot trăi în organele câinilor, de obicei în intestine, dar se pot găsi și în plămâni, inimă și alte organe vitale.

Rutele de infecție și metode de prevenție

Căile de contagiere cu viermi la câini sunt diferite, în funcție de parazitul intestinal și ciclul său biologic.

1. Căile de contagiere cu viermi inelați
Râmele au nevoie de o gazdă intermediară (în care se dezvoltă larvele) pentru a fi transmise altor animale. Cum ar fi puricii sau viscerele animalelor care poartă larvele.

Pentru a le preveni, ar trebui evitate gazdele intermediare care conțin larve.
Prin urmare:

  • Se impune necesitatea de deparazitare a câinelui împotriva puricilor
  • Nu lăsa câinele să mănânce viscerele crude care ar putea purta larvele de viermi.
  • Administrează câinelui pilule deparazitare pentru a omorî viermii adulți

2. Căile de contagiere cu viermi rotunzi
Viermii rotunzi sunt transmiși direct prin lingerea sau mirosirea podelii, a anusului sau materiilor fecale ale altor câini (sau altor animale care sunt parazitate).
Pentru a preveni apariția acestor paraziți intestinali la câini, este necesar să:

  • Iei măsuri de igienă și să eviți contactul câinelui cu excrementele animalelor care ar putea fi parazitate.
  • Administrezi produse deparazitare conform prescripției medicului veterinar.

Un proces riguros de deparazitare a câinelui trebuie efectuat cât mai rapide la aflarea cauzei infecției, sub indicațiile medicului veterinar.

Cum evităm infecția cu viermi la câini

Mai mult decât tratarea infecției când câinele este deja parazitat, scopul ar trebui să fie prevenția. Pentru asta, sunt esențiale:

  • Deparazitarea externă periodică
  • Deparazitarea internă periodică: sesiunile de deparazitare la câinii mici (pui) ar trebui făcute mult mai des, întrucât aceștia sunt mult mai curioși și mușcă sau ling tot ce găsesc
  • Hrănirea fără riscuri: ingerarea viscerelor crude care pot găzdui paraziți intestinali ar trebui evitată.
  • Analizele coproparazitologice, dacă suspectăm prezența unor paraziți.

În orice caz, dacă suspectezi prezența unor paraziți la câinele tău, cel mai indicat este să consulți medicul veterinar pentru a prescrie cel mai potrivit tratament.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri