search

Asemenea oamenilor, câinii au nevoie de o dietă bazată pe un echilibru potrivit de proteine, carbohidrați, grăsimi, apă, vitamine și minerale, pentru o viață sănătoasă și o stare de bine generală. Din fericire, dacă-i oferi câinelui tău Hrană pentru câini NUTROTM, câinele tău va primi tot ce are nevoie. Află care sunt substanțele nutritive de care patrupedul tău nu se poate lipsi pentru a se menține în formă.

Proteine pentru câini – Care este rolul lor?

O dietă pentru câini completă trebuie să conțină și proteine, în măsura nevoilor specifice. Proteina este o substanță nutritivă esențială care lucrează la nivel celular pentru a menține în parametrii corecți funcțiile de bază ale corpului. Ajută la formarea celulelor noi, produce anticorpi, susține funcționarea sistemului imunitar, întărește musculatura și multe altele.

Proteinele sunt formate din aminoacizi. La fel ca în cazul oamenilor, unii dintre acești aminoacizi sunt esențiali. În total sunt 22 de aminoacizi, unii creați de corpul câinelui tău, alții care trebuie asigurați prin consum. Hrana pentru câini NUTROTM îi oferă câinelui tău toți aminoacizii indispensabili de care are nevoie pentru a se menține sănătos și puternic. Sursele proteice de înaltă calitate îl ajută pe patrupedul tău să-și formeze musculatura și să-și păstreze metabolismul sănătos. Câinele tău se va bucura de gust, iar tu de rezultate. Așadar, aportul de proteine joacă un rol capital în bunăstarea generală a patrupezilor.

Carbohidrați

Carbohidrații sunt necesari pentru mai multe funcții vitale din corpul câinelui tău. Aceștia fac de toate, de la producerea energiei până la asigurarea fibrelor necesare pentru sănătatea tractului digestiv. Amidonul din carbohidrați este descompus în glucoză, care este sursa de energie pentru multe celule ale corpului.

Carbohidrații sunt de două feluri: simpli și complecși. Corpul câinelui poate să descompună cu ușurință carbohidrați simpli, dar cei complecși trebuie descompuși mai mult timp pentru a fi de folos. Carbohidrații complecși sunt și o sursă de fibre, care contribuie la sănătatea digestivă și la starea de bine a câinelui. Rețetele hranei pentu câini NUTROTM uşor digerabile folosesc surse diferite de carbohidrați, care ajută la absorbția corectă a substanțelor nutritive.

Grăsimi

Grăsimile sunt importante pentru pielea câinelui. Acizii grași esențiali pot împiedica mătuirea blănii sale și pot preveni uscarea pielii. Omega-6 și omega-3 sunt acizi grași esențiali care provin din surse precum uleiul de floarea soarelui. Hrana pentru câini NUTROTM folosește ambele tipuri de omega pentru a asigura un nivel sănătos de acizi grași esențiali în dieta câinelui tău

Vitamine și minerale

Ca în cazul oamenilor, vitaminele și mineralele contribuie la funcționarea corpului câinelui tău în diferite moduri. De exemplu, vitaminele C și E sunt antioxidanți importanți pentru imunitatea și metabolismul câinilor.

Există mai multe tipuri de vitamina B, iar fiecare tip este important în felul său. Biotina, riboflavina și niacina ajută la sintetizarea glucozei, contribuie la sănătatea pielii și a blănii și protejează epiderma. Iar zincul crește nivelul de hidratare a pielii și înmulțirea celulară. Prin urmare, o dietă echilibrată pentru câini trebuie să fie conțină vitamine și minerale.

Apa

Apa este principala componentă chimică a organismului, atât la oameni, cât și la câini. Fără apă, corpul nu poate funcționa corect. Apa conține substanțe nutritive, ajută digestia, menține temperatura corpului, ușurează mișcarea articulațiilor și multe altele.

Este foarte important să-i asiguri câinelui tău apă proaspătă și curată în fiecare zi. De obicei, câinii beau suficientă apă din propria inițiativă, dar uneori pot să devină deshidratați din cauza unor afecțiuni medicale sau a efortului excesiv. Dacă observi semne de deshidratare la câinele tău, este important să discuți despre asta cu medicul veterinar imediat.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri