search

Puii de câini sunt mai mult decât companioni, sunt parte din familie. Iar când puiul tău are probleme cu stomacul, ai face orice ca să-l ajuți să se simtă mai bine. De obicei, indigestia la puii de câine este mai frecventă decât la adulți, pentru că sistemele lor digestive și imunitare încă sunt în dezvoltare. De aceea, e important să-i oferi puiului tău o hrană de înaltă calitate, ușor de digerat și cu niveluri echilibrate de fibre. În plus, puii de câine au o predispoziție mai mare spre infecții parazitare, așa că e important să te consulți cu medicul lui veterinar dacă suspectezi o problemă.

Sensibilitatea alimentară și simptome de indigestie la câini

Studii recente sugerează că sensibilitatea alimentară la puii de câine poate fi mai comună decât se credea.1,2 Însă indiferent de vârstă, în cazul în care câinele tău prezintă simptome de indigestie, cum ar fi scărpinatul, pielea sensibilă, vomitatul și alte probleme gastrointestinale, ar fi timpul să mergeți la doctorul veterinar pentru a-i regândi regimul câinelui tău.

Informații despre sensibilitatea digestivă

 

Există multe proteine care pot cauza indigestia la câini, iar expunerea repetată la o anumită proteină poate crește șansele unei hipersensibilități. De vină pot fi proteinele animale cele mai comune și glutenul, cea mai întâlnită proteină din cereale. Glutenul întâlnit în grâu, orz și secară este de obicei suspectul principal în sensibilitățile cauzate de gluten. Pe de altă parte, se întâmplă foarte rar ca proteinele din orez să agraveze sensibilitățile alimentare. 3

Ține un jurnal alimentar pentru puiul tău

Chiar dacă puiul tău de câine nu prezintă simptome de sensibilitate alimentară, n-ar fi rău să păstrezi un istoric cu tipurile de alimente pe care le consumă acesta. În acest fel, dacă patrupedul tău dezvoltă o sensibilitate alimentară mai târziu în viață, va fi mai ușor să identifici problema și să găsești cel mai potrivit tratament pentru indigestia câinelui.

Hrană pentru puii de câine cu stomac sensibil

 

Compania NUTRO™ îți pune la dispoziție formule cu nivel echilibrat de substanțe nutritive, pentru a-ți ajuta cățelul să crească sănătos și puternic. NUTRO™ pentru câine junior conține proteine animale din surse unice (pui sau miel) și carbohidrați ușor de digerat, pentru puii de câine cu stomacuri sensibile.

 

Bibliografie:
1 Favrot C, J Steffan, W Seewald and F Picco. 2009. A prospective study on the clinical features of chronic atopic dermatitis and its diagnosis. “Vet Derm” 21:23-31.
2 Picco F, E Zini, C Nett, C Naegeli, B Bigler, S Rufenacht, P Roosje, ME Ricklin Gutzwiller, S Wilhelm, J Pfister, E Meng and C Favrot. 2008. A prospective study on canine atopic dermatitis and food-induced allergic dermatitis in Switzerland. “Vet Dermatol” 19:150-155.
3 Verlinden A, M Hesta, S Millet and GPJ Janssens. 2006. Food allergy in dogs and cats: a review. “Crit Rev Food Sci Nutr” 46:259-273.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri