search

Datorită îngrijirii veterinare moderne, precum și hranei speciale pentru câini seniori, formulată științific, există tot mai multe cazuri în care câinii, în special cei de rase mici și mini, ajung să trăiască până la 15 ani sau chiar mai mult. Un crescător, veterinar sau reprezentant de petshop îți poate spune speranța de viață obișnuită a rasei câinelui tău, dar, în general, câinii mai mici trăiesc mai mult timp decât cei mari. Cu îngrijire medicală bună, o dietă nutritivă și dragoste din plin, câinele tău se poate bucura de mulți ani minunați în familia ta.

Câinii îmbătrânesc aproximativ la fel ca oamenii

Pe măsură ce îmbătrânim, și noi și câinii noștri devenim mai puțin activi, pierdem din puterea musculară și masa osoasă. Funcțiile digestive devin mai puțin eficiente, papilele gustative devin mai puțin sensibile, pielea se usucă și se descuamează, iar articulațiile înțepenesc. Un câine bătrân are nevoie de ceva mai multă atenție și dragoste. Nu uita că responsabilitatea ta este să îi oferi îngrijire și afecțiune câinelui tău, indiferent de vârsta acestuia.

Îngrijire preventivă: Monitorizează greutatea câinelui tău senior

E foarte important să monitorizezi greutatea câinelui tău, pe măsură ce îmbătrânește. Surplusul de kilograme îi solicită inima, sistemul osos și alte organe vitale. Un câine bătrân trebuie hrănit în funcție de ghidul de pe ambalajul hranei specializate și nu uita: fără resturi de la masă!

Elimină supra-efortul din activități

Câinilor adulți le place în continuare să se joace, dar șoldurile și articulațile lor ar putea fi afectate de artrită (cu precădere la anumite rase). În plus, s-ar putea să obosească mai ușor. Urmărește cu atenție gradul de activitate al câinelui tău. De regulă, câinii se opresc din joacă, dacă sunt obosiți.

Îngrijirea câinilor în funcție de etapa vieții: Hrănește-l corespunzător

Odată ce câinele tău devine senior, chiar dacă încă pare tânăr, e important să integrezi în regimul lui alimentar hrană pentru câini seniori, cum ar fi cea de la NUTROTM, pentru sănătatea și starea lui de bine. Dacă observi că are dificultăți în a mesteca, anunță doctorul veterinar. Când un câine devine

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri