search

Când lovesc căldurile, nu ești singurul care se resimte. Temperaturile ridicate și umiditatea mare din sezonul cald pot să amenințe sănătatea câinelui tău. E bine să fii conștient de aceste pericole și să le eviți prin câteva măsuri de siguranță privind îngrijirea câinilor pe timpul verii.

Apelează la un frizer profesionist

Tunde-ți câinele la un coafor specializat, dar niciodată până la piele, pentru a-i menține acestuia protecția necesară împotriva razelor soarelui. Pe timp de vară, cele mai indicate momente pentru plimbări sunt răsăritul și asfințitul, iar în miezul zilei e important să-i asiguri patrupedului suficientă umbră pentru a se odihni.

Apă, mereu la îndemână

Hidratarea optimă joacă un rol crucial în îngrijirea câinilor, mai ales pe timpul verii. Pe lângă o hrană sănătoasă pentru câini, ai grijă să-ți menții animalul de companie hidratat, chiar și când nu sunteți acasă. Ia cu tine de două ori mai multă apă decât necesarul estimat, ca să fii sigur că are acces continuu la apă proaspătă, pentru a se răcori.

Ai grijă să aibă umbră

Îngrijirea câinelui tău nu ar trebui să se oprească nici în timpul plimbărilor. Când sunteți în deplasare, oferă-i companionului tău acces la umbră în orice moment. Evită să stați în soarele aspru prea mult. Și câinii pot să sufere arsuri, la fel ca oamenii.

Evită suprafețele încinse

Betonul sau asfaltul fierbinte poate să ardă lăbuțele câinilor. Limitează timpul petrecut pe astfel de suprafețe și petreceți mai mult timp pe iarbă sau nisip răcoros.

Insolația la câini: simptome și soluții

Semnele de insolație la câini includ gâfâitul excesiv sau respirația greoaie, puls mare, salivare excesivă, slăbiciune ușoară, amorțire sau chiar colaps total. Dacă observi oricare dintre aceste simptome la câinele tău, îndreaptă-te către un spațiu cu umbră, oferă-i apă rece și aplică comprese reci pe corpul lui. Pentru mai multă siguranță, contactează-ți medicul veterinar.

Câinii nu se împacă bine cu mașinile încinse

Niciodată să nu lași un câine neînsoțit în mașină, pe timp de vară. Insolația și chiar moartea pot să intervină în câteva minute, la temperaturi ridicate.

Atenție sporită la înot

Cei mai mulți câini se bucură de apă, dar nu pot să înoate, iar alții pot să urască pur și simplu contactul cu apa. Observă preferințele câinelui tău și nivelul său de pricepere, înainte să-l lași să înoate.

Nu uita că îngrijirea câinilor este un proces continuu care presupune multă atenție din partea ta la toate formele de manifestare ale prietenului tău patruped, indiferent de anotimp.

American Kennel Club. "Summer Safety Tips.", American Kennel Public Education. 2012. Accessed 23 Apr. 2012.
American Red Cross. "Summer Safety Tips for Pet Owners.", The American Red Cross Latest News. 2010. Accessed 23 Apr. 2012.
American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. "Hot Weather Tips." , ASPCA Pet Care Tips. 2012. Accessed 23 Apr. 2012.
Reader's Digest Editors. "Summer Safety Tips for Dogs." , Reader's Digest Pets. 2011. Accessed 23 Apr. 2012.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri