search

Este adevărat că oasele de pui sunt periculoase pentru câini? În acest articol, explicăm riscurile și motivele pentru care trebuie să fii atent la oasele de pui.

Multe persoane care promovează hrănirea câinilor cu oase de pui, susțin că aceștia au fost hrăniți cu resturi de la mesele oamenilor de când există și că nimic rău nu s-a întâmplat. De fapt, argumentul este 50% adevărat și 50% fals.

Deși este adevărat că, istoric, câinii au fost hrăniți cu resturi de mâncare ade către oameni, acestea nu reprezintă dieta ideală pentru ei și nu este adevărat că oasele sunt o hrană potrivită pentru ei. Dieta umană este pregătită pentru a satisface nevoile nutritive ale oamenilor, și nu cele ale câinilor. În plus, atât dantura, cât și sistemul digestiv al carnivorelor (câinele) sunt diferite de cele ale omnivorelor (omul). Prin urmare, organismele noastre nu sunt pregătite să asimileze anumite ingrediente sau mâncăruri cu aceeași eficiență.
Dincolo de asta, oasele prezintă un pericol suplimentar pentru câini: acestea pot cauza perforări ale sistemului digestiv, asfixierea și ocluzia intestinală.

De ce să nu hrănești câinele cu oase

  • Oasele nu sunt o hrană ideală pentru câini, întrucât nu aduc o contribuție nutritivă bună: conțin multe proteine, dar cu o biodisponibilitate scăzută. Și, deși conțin fosfor și calciu, există și alte mâncăruri mai digerabile care conțin aceste elemente.
  • Oasele de pui și, într-o măsură mai mică, de la alte animale, pot să provoace ocluzii intestinale și perforări, în special oasele gătite.
  • Un câine se poate îneca cu un os

Oase pentru câini? Oase crude da, oase gătite nu

În ultimii ani, dietele BARF (abreviere de la Biologocally Appropiate Raw Food) sau ACBA au devenit populare, prin promovarea de către veterinar cu pregătire oficială, cum este Dr. Ian Billinghurst. Aceste tipuri de diete conțin oase crude cu carne în proporție de 60% -80%, iar promotorii lor invocă beneficii multiple pentru sănătatea și longevitatea câinilor.

Cu toate acestea, dietele BARF folosesc exclusiv oase crude pentru câini, care nu sunt gătite niciodată, după cum explică experții dietei Natuka: „Principalele pericole ale oaselor gătite sunt legate chiar de procesarea termică. Când sunt gătite, oasele își pierd din umiditate și colagen și se așchiază așa cum nu fac cele crude.”

Oase de pui pentru câini: pericol!

Cei mai mulți medici veterinari nu sunt de acord cu hrănirea câinilor cu oase, din cauza pericolelor discutate deja. Dar chiar și cei care consideră ce le pot consuma, recomandă evitarea oaselor de pui dacă sunt crude.

Oasele de pui sau de pasăre, în general, sunt ciobite și prea subțiri, ceea ce prezintă riscuri mari: acestea pot să perforeze cu ușurință sistemul digestiv al câinelui. În astfel de cazuri, o intervenție chirurgicală este necesară pentru salvarea câinelui.

Cât despre oasele care nu sunt de pui, unii experți spun că orice os cât de cât moale este potrivit pentru consumul canin, câtă vreme este crud și însoțit de carne. Asta pentru că, împreună cu carnea, oasele devin păstoase la mestecare și în contact cu saliva, ceea ce nu prezintă pericole pentru tractul digestiv al câinelui.

În concluzie

  • Oasele nu sunt cele mai recomandate mâncăruri pentru câini din cauza pericolului de ocluzie intestinală și perforări și pentru că nu prezintă un aport nutritiv potrivit.
  • Nu este indicat să dai oase de pui la câini deoarece sunt periculoase, întrucât că se așchiază ușor.
  • Dacă optezi pentru o dietă naturală, asigură-te că oasele mâncate de câinele tău sunt mereu crude și niciodată gătite, pentru că acestea se așchiază mai ușor.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri