search

Multe persoane au dubii legate de nutriția câinilor. În special când vine vorba de acele ingrediente care nu sunt de origine animală. Pot câinii să mănânce leguminoase fără riscuri? Sunt acestea potrivite în dieta canină? Sunt sau nu o componentă importantă în hrana sănătoasă pentru câini? Vom încerca să răspundem acestor întrebări în rândurile următoare.

Leguminoase pentru câini: da sau nu?

Câinii sunt animale carnivore. În biologie, sunt încadrați în sub-categoria „carnivore non-stricte”, ceea ce înseamnă că se bucură de maximum de beneficii de la o dietă al cărei ingredient principal, dar nu exclusiv, este carnea.

În procesul de domesticire a lupului în câine, cel din urmă și-a adaptat organismul pentru a ingera ingrediente din resturile așezărilor umane. Astăzi, de exemplu, câinii au o capacitate mult mai mare decât lupii de a digera carbohidrați.

Deci câinii se pot hrăni cu ingrediente care nu sunt de origine animală, cât timp acestea nu formează baza alimentației lor.

De ce sunt leguminoasele bune pentru câini?

Leguminoasele sunt boabele plantelor de tip păstaie. Linte, mazăre, năut sunt câteva exemple de leguminoase. Beneficiile nutritive ale acestora sunt multiple:

  1. Sursă de fibre: leguminoasele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la reglarea tranzitului intestinal.
  2. Bogate în vitamine B: acestea sunt legate de metabolismul celular. Participă la formarea de globule roșii – care transportă oxigen către diferite țesuturi ale corpului – și contribuie la funcționarea sistemului nervos și a celui imunitar.
  3. Acid folic (B9): acidul folic este un tip de vitamina B. Printre altele, acesta ajută la producerea ADN-ului, structura fundamentală a oricărui organism animal, care poartă informația genetică. Acidul folic este esențial în creșterea și menținerea masei musculare, precum și în formarea globulelor roșii. Acesta luptă împotriva anemiei, iar în cazul cățelelor gestante previne malformațiile fetușilor. Consumul de leguminoaste este, prin urmare, un obicei cu beneficii nutriționale pentru câini.
  4. Proteine și carbohidrați: leguminoasele asigură corpului o cantitate mare de energie, dar valorile lor calorice sunt moderate, ceea ce ajută la prevenirea creșterii în greutate.
  5. Bogate în fier: datorită fierului pe care îl conțin, leguminoasele sunt perfecte pentru combaterea anemiei și a oboselii asociate, dar și pentru menținerea pielii și blănii în condiții optime.
  6. Surse de magneziu: magneziul este un mineral esențial pentru nutriția canină. Ajută la fixarea calciului și a fosforului în dantura și oasele câinilor, menține funcționarea normală a sistemului nervos, reglează presiunea sanguină și ajută la relaxarea țesutului muscular.
  7. Proprietăți antioxidante: leguminoasele protejează celulele organismului canin împotriva oxidării și a îmbătrânirii.

Leguminoasele pentru câinii cu diabet

Datorită nivelului ridicat de fibre, leguminoasele ajută la scăderea glucozei din sânge. Mai precis, ajută la stabilizarea glicemiei. Prin urmare, sunt considerate foarte benefice pentru câinii cu diabet.

Rezumat

Leguminoasele aduc beneficii în dieta canină și sunt o sursă interesantă de proteine și fibre. , fiind o componentă importantă într-o hrană sănătoasă pentru câini. În plus, acestea conțin fier și săruri minerale, oferă consistență materiilor fecale și asigură substanțe nutritive bacteriilor din intestinul lung, ceea ce ajută procesul digestiv.

Pe scurt, câinii pot să consume leguminoase și alte legume pentru motive care nu pot fi combătute:

  • Întăresc structurile organice de bază, datorită conținutului de proteine. Proteinele din leguminoase sunt componente structurale ale tendoanelor, ligamentelor, pielii, blănii, unghiilor și colagenului. În plus, acestea sunt esențiale pentru menținerea unei mase musculare optime.
  • Favorizează tranzitul intestinal regulat. Includerea leguminoaselor în dieta canină favorizează un tranzit intestinal regulat și sănătos și previne obstrucția glandelor anale.
  • Conțin proteine și carbohidrați. Prin urmare, leguminoasele oferă multă energie organismului canin, dar cu valori calorice modeste, ceea ajută câinele să-și mențină greutatea.

Aceste beneficii sunt obținute numai dacă leguminoasele sunt incluse în dieta canină în proporțiile corecte. Oferă-i prietenului tău patruped hrană sănătoasă pentru câini, grijă și atenție, pentru a vă bucura de mult timp petrecut împreună.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri