search

Să călătorești cu câinele tău vine cu provocări unice și necesită puțină planificare din timp. Fii sigur că ai toate obiectele din această listă. Vei scăpa de multe probleme legate de transportul câinelui tău și vă veți bucura amândoi de o excursie sigură și plăcută.

  • Hrană. E important să nu dereglezi sau să schimbi dieta câinelui tău în timp ce călătoriți, ceea ce ar putea cauza probleme intestinale. În special uitle în astfel de cazuri sunt castroanele demontabile pentru hrană și apă. Asigură-i o hrană sănătoasă pentru câini, care conține substanțe nutritive și are un gust excelent, precum NUTROTM.
  • Port-câine. Dacă planifici o călătorie cu avionul, probabil că vei avea nevoie de o cușcă specială pentru câinele tău, dotată cu recipiente pentru mâncare și apă și covorașe absorbante. O verificare riguroasă a regulamentului companiei aeriene la secțiunea de transport câini cu avionul îți va răspunde la întrebări și te va scuti de multe eventuale neplăceri. Așadar, citește cu atenție acest regulament înainte de plecare. Cu mașina, transportul de câini devine mai simplu deoarece ai ceva mai multă flexibilitate: poți să alegi cușca de orice mărime sau formă. Dar ține minte că un ham pentru câine este întotdeauna mai sigur decât o cușcă. Găsești multe opțiuni de hamuri pe piață.
  • Zgardă și lesă. Asigură-te că zgarda câinelui tău are o plăcuță cu datele tale de contact, pentru eventualitatea în care ești separat de acesta. În plus, nu uita să legi câțiva saci de gunoi de lesă, pentru a lăsa curat în urma plimbărilor voastre.
  • Microchip. În unele țări, ești obligat prin lege să-ți microchipezi câinele, în special înainte de călătorii.
  • Documente. Unele hoteluri și/sau companii aeriene te obligă să prezinți documente care să ateste sănătatea și calendarul de vaccinări al patrupedului tău și/sau pașaport pentru câine. E util să porți cu tine și o fotografie a câinelui tău, pe care s-o folosești pentru a-l căuta, în situația neplăcută a unei despărțiri. Așadar, în ceea ce privește procesul de transport de câini internațional, trebuie să acorzi o grijă deosebită întocmirii documentelor necesare și să cunoști reglementările legale și condițiile de transport ale companiei aeriene pe care o alegi.
  • Eventuale medicamente. E bine să iei cu tine medicamentele prescrise câinelui tău. Ar putea fi dificil de găsit în alte părți.
  • O păturică sau jucărie de acasă. Nu este ceva obligatoriu, dar un obiect cu miros familiar îți va ajuta câinele să se simtă confortabil pe timpul călătoriei. Este ceva util în special pentru câinii obișnuiți cu o anumită rutină, care acum este întreruptă – chiar dacă scopul este plăcut, cum ar fi o plimbare până la plajă.
  • Un calmant ușor. Dacă știi că patrupedul tău devine foarte agitat în timpul unui transport cu avionul sau cu mașina, ai putea să-ți rogi medicul veterinar să-ți prescrie un medicament care să-l calmeze puțin.

Nu uita că transportul câinilor este un proces complex care necesită multă documentare în prealabil. Verifică această listă înainte de orice călătorie, pentru a ține minte toate lucrurile esențiale. Printează o copie, ca s-o ai la îndemână când îți pregătești bagajele și oferă-i câinelui tău o călătorie la fel de plăcută ca a ta.

În cazul în care este necesară călătoria animalului tău de companie fără tine, trebuie să știi că există numeroase firme care se ocupă exclusiv cu activitatea de transport internațional de câini, în Uniunea Europeană, dar și de transport intern pentru câini, pe teritoriul României, la care poți apela cu încredere. Și în aceste cazuri, patrupedul tău trebuie să îndeplinească o serie de condiții, în funcție de tipul de transport ales: să aibă o stare de sănătate bună, să dețină carnet de sănătate, să fie microcipat și să aibă pașaport pentru câine.

Dacă urmează să pleci într-un loc nou, ia în calcul o vizită la veterinar înainte, pentru un consult de rutină.

Indiferent dacă optezi pentru transportul câinelui cu avionul sau cu mașina, este important să te pregătești riguros din timp, pentru a face călătoria mai frumoasă pentru animalul tău de companie.

produse recomandate

CITEȘTE SFATURI
DE LA NUTRO

Credem că
HRANA CURATĂ ÎNSEAMNĂ SĂ LE OFERIM ANIMALELOR NOASTRE DE COMPANIE CE E MAI BUN

Simple

SIMPLU

Rețete preparate ușor, pline de aromă și bogate în nutrienți. Făcute cu fară ingrediente nemodificate genetic. Nu există culori, arome sau conservanți artificiali. Fără porumb, grâu, proteine ​​din soia sau produse lactate.

Purposeful

Benefic

Etichete curate. Fiecare ingredient are un scop nutrițional precis și este ușor de recunoscut. Sursa de proteine ​​de înaltă calitate este ingredientul #1.

Trustworthy

DE ÎNCREDERE

Având ca sursă furnizori de încredere, pregătite în facilități de încredere, cu controale de calitate și de siguranță riguroase.

Setări cookie-uri